Обмяна на иновативни практики в ОУ "Иван Вазов" 2022 г.

Обмяна на иновативни практики в ОУ "Иван Вазов" 2022 г.

Обмяна на иновативни практики в ОУ "Иван Вазов" 2022 г.

    ОУ “Иван Вазов“-гр. Бургас, кв. Банево бе домакин на среща за обмяна на иновативни практики по Национална програма “Иновации в действие“.

Гостуваха ни колегите от: НУ “Свети Климент Охридски“- гр. Чирпан;

 ОУ “Христо Данов“-с. Розино, обл. Пловдив; ОУ “Св. св. Кирил и Методий“- с. Душево, обл. Габрово.

    През първия ден от срещата гостите наблюдаваха иновативна практика- бинарен урок по Човекът и природата и Математика, изнесен от г- жа Н. Недялкова и г-жа К . Джуркова в STEM центъра, на тема: „Клетка и десетични дроби“. Петокласниците се представиха отлично, демонстрираха знания и умения за групова работа и работа с програмите на G Spаce.

Запознахме гостите със съдържанието и целите на нашата иновация “Практично училище“, представихме им интересни практики на бинарни и интердисциплинарни уроци , проведени в училището.

 Показахме им една от новите туристически забележителности на нашия град: Културно- исторически комплекс „Акве калиде“.

     През втория ден им предложихме да наблюдават открита практика на бинарен урок на тема: “До Чикаго и назад“, в който седмокласниците демонстрираха своите познания по :Български език и литература и География и икономика.

Урокът, подготвен и изнесен от г-жа Христова и г. жа Недялкова, бе изключително интересен и съчетаваше разнообразни методи, подходи и технологии.

   Извършихме съвместно посещение на Културно- исторически комплекс “Ченгене скеле“. Насладихме се на едно „кътче от Рая“.

Изпратихме гостите, които трудно прикриваха “благородната си завист“, че ние , учителите на Бургас, живеем и работим в иновативни училища и иновативен впечатляващ град.

   С гордост можем да заявим, че образованието в Бургас е наистина иновативно, училищата ни също и всичко това се случва, защото имаме Кмета- господин Димитър Николов.

  Благодаря на екипа на ОУ “Иван Вазов“, който за пореден път показа :

Кои сме ние? Какво знаем и можем? Как го правим?

Динка Делибалтова

Директор на ОУ „ИВАН ВАЗОВ“